2023 LGS ne zaman? MEB Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kaç gün kaldı?

Ortaokul son sınıfta eğitim alan öğrenciler şimdiden Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenecek 2023 LGS sınav tarihlerini gündemlerine aldı. Sayısal ve sözel oturumda gerçekleştirilecek sınavlara katılım gösteren öğrenciler, sınav puanlarına göre Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve diğer liseleri tercih listesine yazacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sınavlarına katılacak adaylara örnek sorularla destek olmaya devam ediyor. Son olarak Kasım ayı LGS örnek soru kitapçığı yayımlandı. Öğrencilere yönelik Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce derslerinden örnek sorular hazırlandı. Bir yandan hazırlıklara devam eden öğrenciler, 2023 LGS sınav tarihlerine ulaşmaya çalışıyor. MEB LGS sınavlarında öğrencilere sayısal ve sözel oturumdan toplam 90 soru yöneltiyor.

2023 LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı henüz 2023 yılında uygulanacak sınav takvimine ilişkin bir açıklama yapmadı. Bursluluk ve LGS sınav tarihleri MEB'in sınav takvimini yayınlaması ile belli olacak.

Ancak Liselere Geçiş Sınavı kapsamında organize edilen LGS oturumları her yıl benzer tarihlerde düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl 5 Haziran Pazar günü organize edilen sınavın 2023 yılında 4 Haziran Pazar günü yapılması bekleniyor.